Αποκάλυψη για Ειρήνη Λαγούδη: Αυτοί που την δολοφόνησαν ήταν… Ποια τα νέα στοιχεία

Αποκάλυψη για Ειρήνη Λαγούδη: Αυτοί που την δολοφόνησαν ήταν… Ποια τα νέα στοιχεία

Ποια τα νέα στοιχεία για την Ειρήνη Λαγούδη;

Φως στο θρίλερ των συνθηκών του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, που απασχολεί επί έναν μήνα τις Αρχές, ρίχνει ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού Ανδριανός Γκουρμπάτσης, αποκαλύπτοντας στην «Espresso» ότι υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας από αγνώστους οι οποίοι προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες και να «δείξουν» αυτοκτονία!

Ο απόστρατος αντιστράτηγος, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα για τις φονικές τοξικές μάσκες που σκοτώνουν τους Ελληνες πυροσβέστες, ανέφερε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό από την πρώτη έρευνα που έκανε, αναλύοντας και αξιολογώντας τα στοιχεία που έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας.

«Είμαι 30 χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα και ασχολούμαι με τη διερεύνηση των πυρκαγιών. Στην περίπτωση της 44χρονης από την Κατοχή ασχολήθηκα αρχικά μόνος μου, από καθαρά επιστημονικό ενδιαφέρον.

Ωστόσο, στην πορεία μού ζητήθηκε βοήθεια από την πλευρά της οικογένειας και ενδεχομένως, τις επόμενες ημέρες, να πάω στην περιοχή για να κάνω από κοντά έρευνα στο αυτοκίνητο της άτυχης Ειρήνης».

Έρευνα

Ο κ. Γκουρμπάτσης, που θεωρείται αυθεντία στην ανάλυση στοιχείων ανάλογων περιπτώσεων, είπε ότι έχει μελετήσει το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει από δημοσιεύματα και έχει δει βίντεο με το καμένο αυτοκίνητο:

«Ενας έμπειρος άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με την πυρκαγιά, όπως εγώ, μπορεί να καταλάβει από τη συμπεριφορά της φωτιάς τον τρόπο με τον οποίο κάηκε το αυτοκίνητο.

Δηλαδή, από πού ξεκίνησαν οι φλόγες και πόσο χρονικό διάστημα διήρκεσε η φωτιά, μετρώντας την απόσταση που διένυσε και με δεδομένη την ατελή καύση της, καθώς δεν υπήρχε οξυγόνο για να καούν και τα 20 λίτρα πετρελαίου».

Ο αντιστράτηγος της Πυροσβεστικής διευκρίνισε ότι απορρίπτει την πιθανότητα το καύσιμο υλικό να ήταν βενζίνη, διότι σε αυτή την περίπτωση θα είχε γίνει έκρηξη:

«Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η άκρη σε αυτή την υπόθεση και να εξακριβωθεί αν η φωτιά προκλήθηκε σκόπιμα και με δόλιο σκοπό» υποστήριξε ο έμπειρος πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα μπορέσει να εξαγάγει σαφώς ασφαλέστερα συμπεράσματα όταν μεταβεί στην περιοχή και εξετάσει από κοντά το χρυσαφί Ford Ka.

«Κατά την προσωπική εκτίμησή μου και σύμφωνα με την έρευνά μου, υπάρχουν ενδείξεις δολίως προκληθείσης πυρκαγιάς (εμπρησμός με πρόθεση), προφανώς με σκοπό τη θανάτωση του θύματος με έναν ιδιαίτερα αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο τρόπο αυτοχειρίας.

Κι αυτό για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες και να παραπλανηθούν οι διωκτικές Αρχές σε λάθος συμπεράσματα» κατέληξε ο κ. Γκουρμπάτσης.

fimes.gr