Δεν φανταζεστε πως φεύγει η σκουριά απο το μπάνιο σας!

Δεν φανταζεστε πως φεύγει η σκουριά απο το μπάνιο σας!

Δες πώς φεύγει η σκουριά από το μπάνιο:
-Τα πλακάκια του μπάνιου τόσο στον τοίχο όσο και στο πάτωμα συγκεντρώνουν υγρασία και έτσι γίνονται θύματα της σκουριάς και της μούχλας. Φτιάξε λοιπόν μία πάστα με μαγειρική σόδα. Άπλωσέ την παντού και άφησέ την να “σηκώσει” το στρώμα της σκουριάς. Στη συνέχεια μπορείς να ρίξεις λευκό ξύδι και να τρίψεις με ένα πανάκι ή να το αφήσεις να δράσει πριν το ξεπλύνεις με νερό.

-Το μεταλλικό σιφόνι έχει σκουριάσει από την υγρασία; Ο κλασσικός συνδυασμός λεμονιού με αλάτι θα σε σώσει και πάλι. Γυάλισέ το με αυτό το scrub και ξέπλυνε με ξύδι για να φύγουν όλα τα υπολείμματα. Θα γίνει σαν καινούργιο!

-Για επίμαχα σημεία και δύσκολες γωνίες χρησιμοποίησε μία παλιά οδοντόβουρτσα που έχει καταλήξει σε αχρηστεία. Θα παρατηρήσεις ότι η σκουριά φεύγει όταν τις βουρτσίσεις με λίγη μαγειρική σόδα. Μπορείς να την αφήσεις λίγο να δράσει προτού ξεπλύνεις και στεγνώσεις με ένα πανάκι. Φρόντισε να μην υπάρχουν υγρά σημεία καθώς η υγρασία θα επαναφέρει τα καφέ στίγματα της σκουριάς.

Tip #1: Πρόληψη της σκουριάς
Το ελαιόλαδο θα προλάβει την εμφάνιση της σκουριάς αφού θα “θωρακίσει” την επιφάνεια. Χρησιμοποίησε το σε σημεία που δεν έχεις άμεση επαφή όπως στις ενώσεις της τέντας όπου θα μείνει ανέπαφο για αρκετό καιρό και θα καθυστερήσει την οξείδωση. Επίσης, αν στο μπάνιο σου διατηρείς αποθηκευτικά μεταλλικά κουτάκια θα προλάβεις την σκουριά στον νεροχύτη σου με λίγο βερνίκι. Το διάφανο βερνίκι νυχιών στην βάση των κουτιών θα κρατήσει μακριά τους λεκέδες.

Tip #2: Εναλλακτικές λύσεις
Την ίδια δουλειά που προσφέρει το λεμόνι μπορεί να κάνει και το λάιμ. Επίσης, υπάρχει και ένας τρόπος που θα σε παραξενέψει. Παρ’ όλα αυτά έχει αποδειχθεί ότι έχει εφαρμογή στην αφαίρεση της σκουριάς. Η coca-cola λοιπόν, μπορεί να απομακρύνει τους έντονους λεκέδες. Μην το δοκιμάσεις όμως αν δεν βεβαιωθείς ότι δεν θα καταστρέψεις την επιφάνεια ή το αντικείμενο.

Οι λεκέδες σκουριάς είναι αναπόφευκτο με τα χρόνια να κάνουν την εμφάνισή τους.Γύρω από το σιφόνι,στα μεταλλικά μέρη του μπάνιου,στη μπανιέρα,όλο και κάπου θα έχει σκουριά.

Μη τριβετε άδικα!Σας έχουμε τη λύση

Ανακάτεψε ίσες ποσότητες μαγειρικής σόδας και ταρταρικού οξέως (ή αλλιώς

κρεμόριο, το οποίο υπάρχει στα σούπερ μάρκετ και σε φαρμακεία).

 

Πρόσθεσε αρκετό χυμό λεμονιού, ώστε να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μίγμα,

σαν πάστα, και αφού καλύψεις τη σκουριά με αυτό, άφησέ το για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια ξέπλυνε το λεκέ με ζεστό νερό.

Η σκουριά θα έχει εξαφανιστεί!

Πηγή: daddy-cool.gr