Ιδού ο Λόγος που Πρέπει Πάντα να Πλένουμε Καλά τα Καινούρια Ρούχα. Τα Ποντίκια Είναι το Λιγότερο

Ιδού ο Λόγος που Πρέπει Πάντα να Πλένουμε Καλά τα Καινούρια Ρούχα. Τα Ποντίκια Είναι το Λιγότερο

Εάν δε πλένετε τα ρούχα σας όταν τα αγοράζετε είναι καιρός να το αρχίσετε γιατί οι ειδικοί αποκάλυψαν πως υπάρχουν πολλά βακτήρια στα ενδύματα που μπορούν να οδηγήσουν σε μολύνσεις.

Παρόλο που φαίνεται πως αγοράζετε καινούργια ρούχα όταν ψωνίζετε, τα ρούχα αυτά τα έχουν δοκιμάσει δεκάδες άνθρωποι πριν από σας και έχουν αφήσει βακτήρια πάνω τους.

Σύμφωνα με ειδικούς, παρόλο που ο κίνδυνος μόλυνσης είναι χαμηλός, είναι πιθανό να κολλήσετε κάποιον ιό και γι’αυτό οι επαγγελματίες μοιράζονται τις συμβουλές τους για το πώς να αποφύγετε τέτοια προβλήματα.

Για να δει πόσο καθαρά είναι τα νέα ρούχα, η GMA ζήτησε την βοήθεια του Dr. Philip Tierno, καθηγητή μικροβιολογίας και παθολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Ο Dr. Tierno δοκίμασε 14 διαφορετικά είδη ρουχισμού – από πουκάμισα μέχρι παντελόνια και μαγιό. Αυτό που βρήκε ήταν ένας αηδιαστικά μεγάλος αριθμός βακτηρίων σε κάθε κομμάτι που εξέτασε.

Η παρουσία των οργανισμών που βρήκε έδειχναν πως «Είτε πολλοί άνθρωποι τα είχαν δοκιμάσει ή κάποιος που ήταν βαριά άρρωστος.»

«Κατά κάποιο τρόπο ακουμπάς την μασχάλη ή τα αχαμνά κάποιου. Οπότε θες να είσαι προστατευμένος.» είπε ο Dr. Tierno.

«Μπορεί να μην πάθεις τίποτα και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παθαίνεις, αλλά είναι δυνατό.»

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε πως η μυκητιασική λοίμωξη είναι πιο πιθανό να συμβεί.

Εκτός από το να πλένουμε αμέσως τα ρούχα μας αφού τα αγοράσουμε, ο Dr. Tierno συμβουλεύει να φοράμε ρούχα που καλύπτουν όλο το σώμα όταν δοκιμάζουμε νέα ρούχα και να πλένουμε τα χέρια μας αμέσως μετά.