ΠΟΤΕ Μην Στεγνώνετε Τα Ρούχα Μέσα Στο Σπίτι – Σοβαρές Επιπτώσεις Για Την Υγεία!

ΠΟΤΕ Μην Στεγνώνετε Τα Ρούχα Μέσα Στο Σπίτι – Σοβαρές Επιπτώσεις Για Την Υγεία!

Το στέγνωμα ρούχων σε εσωτερικούς χώρους παρουσιάζει κινδύνους για την υγεία, ειδικά σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή άσθμα.

Πρόσφατα, ένας άντρας από το Bolton έπαθε πνευμονική λοίμωξη, ενώ είχε τη συνήθεια να στεγνώνει τα ρούχα του μέσα στο σπίτι. Τα σπόρια που εμφανίζονται λόγω της μούχλας από την υγρασία των ρούχων μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις των πνευμόνων.

Ο Craig Mather (34) είναι πατέρας τριών παιδιών και διαγνώστηκε με πνευμονική ασπεργίλλωση. Του συνταγογραφήθηκαν αντιμικροβιακά φάρμακα και σύντομα αισθάνθηκε καλύτερα.

Ωστόσο, ο γιατρός του είπε ότι πρέπει να σταματήσει να στεγνώνει τα ρούχα μέσα στο σπίτι, διαφορετικά, η κατάσταση της υγείας του θα επιδεινωθεί.

Ακολουθώντας τις συμβουλές του γιατρού, ο Craig έπαψε να βάζει την απλώστρα με τα ρούχα μέσα στο σπίτι και 12 μήνες μετά, η υγεία του βελτιώθηκε σημαντικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το στέγνωμα των ρούχων σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία σας. Η υγρασία της ατμόσφαιρας αυξάνεται κατά 30%, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για τη βλάστηση των σπορίων.

Για παράδειγμα, σε μια στοίβα πλυμένων ρούχων υπάρχουν περισσότερα από 2 λίτρα νερού που εξατμίζονται στο δωμάτιό σας.

Κανονικά, το ανθρώπινο σώμα έχει ανοσία σε αυτές τις πιθανές λοιμώξεις, αλλά εκείνοι που έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα ή άσθμα, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα αναπνοής και βήχα.

Επιπλέον, τα άτομα με AIDS, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή αυτοί που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, κινδυνεύουν από πνευμονική ασπεργίλλωση, που προκαλείται από μύκητες.

Αυτή η ασθένεια μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία σας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε θανατηφόρα πνευμονική εμβολή. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν το στέγνωμα των ρούχων να γίνεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: truelife.gr