Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας μετά την κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ

Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας μετά την κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε εθισμό με τον καφέ και αυτός είναι για εμάς κάτι περισσότερο από ένα ρόφημα: είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε χωρίς αυτόν. Είτε μετά το πρωινό ξύπνημα, είτε όταν τρώμε με την οικογένεια, είτε όταν βρισκόμαστε με τους συνεργάτες και φίλους μας , ένα φλιτζάνι με καφέ είναι σκέτη απόλαυση.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας από 10 λεπτά έως
6 ώρες μετά την κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ. Ίσως μερικά από αυτά που θα σας παρουσιάσουμε να μην τα γνωρίζετε!

Στα πρώτα δέκα λεπτά: Η καφεϊνη εισχωρεί στο κυκλοφορικό σύστημα, οι καρδιακοί παλμοί και η πίεση του αίματος αρχίζουν να αυξάνονται.

Στα 20 λεπτά: Αρχίζετε να νιώθετε πιο ξάγρυπνοι και επικεντρωμένοι. Nιώθετε οτι μπορείτε να πάρετε πιο εύκολα αποφάσεις και να διαχειριστείτε τα διάφορα προβλήματα. Η καφεϊνη, σας κάνει να νιώθετε λιγότερο κουρασμένοι, ενώνοντας τους υποδοχείς της διφωσφορική αδενοσίνης του εγκεφάλου.

Εκτός από το νερό το σώμα χάνει μαζί και σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα

Στα 30 λεπτά: Το σώμα σας αρχίζει να παράγει περισσότερη αδρεναλίνη. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη όραση, επειδή οι κόρες διαστέλλονται ελαφρώς.

Στα 40 λεπτά: Τα επίπεδα της σεροτονίνης στο σώμα σας αρχίζουν να αυξάνονται. Αυτό βελτιώνει την λειτουργία των κινητικών νευρώνων, τα οποία με την σειρά τους αυξάνουν την μυική δύναμη.

Στις 4 ώρες: Ο καφές μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό με τον οποία τα κύτταρα απελευθερώνουν ενέργεια. Όταν συμβεί αυτό το σώμα αρχίζει να διασπά τα λίπη ακόμη και αν δεν κινήστε. H καφεΐνη διεγείρει και αυξάνει την παραγωγή γαστρικών υγρών.

Μετά από 6 ώρες: Η καφεΐνη στο καφέ έχει διουρητική επίδραση. Εκτός από το νερό το σώμα χάνει μαζί και σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές στο μεταβολισμό του ασβεστίου.

Πηγη: daddy-cool.gr